DESPRE COMVEX

Prezentare Generală

COMVEX S.A. a fost infiintata in anul 1991, fiind cel mai mare terminal specializat in operarea materiilor prime solide vrac din arealul Marii Negre, acoperind o suprafata de 700.386 mp in sudul Portului Constanta, Romania.

Terminalul COMVEX este lider pe piata, specializat in manipularea, depozitarea si transbordarea materiilor prime solide vrac cum ar fi: minereuri de fier, carbuni, cocs, bauxita, dispunand de facilitati complete si moderne de operare situate in Portul Constanta.

COMVEX este singurul terminal pentru operarea marfurilor solide vrac din arealul Marii Negre ce are posibilitatea de a acosta nave tip “cape size” de mare capacitate (pana la 220.000 tdw), avand un front de descarcare la cheul maritim format din 5 dane cu o lungime totala de 1.400 m si adancime a apei cuprinsa intre 10,8 si 18,5 m. De asemenea, terminalul beneficiaza de o buna pozitie geografica avand acces la reteaua de cai navigabile ce include Dunarea.

Datorita localizarii si posibilitatii excelente de acces catre zonele industriale ale Europei, COMVEX ofera furnizorilor de materii prime din Australia, Brazilia, India, Africa, SUA si Canada, posibilitatea de a livra “just in time” materiile prime catre zonele industriale din Romania, Ungaria, Austria, Ucraina, Bulgaria si Serbia.

In prezent COMVEX dezvolta un terminal de cereale in Dana 80, pe o suprafata de aproximativ 60.000 mp.  Locatia ofera avantaje logistice importante, respectiv: cea mai adanca dana din Marea Neagra, vecinatatea cu terminalul de barje, pentru transport fluvial din tarile limitrofe Dunarii, acces direct si usor la calea ferata, distanta scurta si acces direct la autostrada A2. Astfel, COMVEX va oferi producatorilor de cereale din Romania, Ungaria, Serbia, Bulgaria posibilitatea livrarii productiei obtinute pe nave de mare capacitate, 100 – 120.000 tdw.

Suprafaţă totală (ha)
Capacitate max (tdw)
Lungime dane (m)
Adâncime max (m)

BLU Code

Certificări