DESPRE COMVEX

Prezentare Generală

COMVEX S.A. a fost înființată în anul 1991, fiind cel mai mare terminal specializat în operarea materiilor prime solide vrac din arealul Marii Negre, acoperind o suprafață de 700.386 mp în sudul Portului Constanța, România.

Terminalul COMVEX este lider pe piață, specializat în manipularea, depozitarea și transbordarea materiilor prime solide vrac cum ar fi: minereuri de fier, cărbuni, cocs, bauxită, dispunând de facilități complete și moderne de operare situate în Portul Constanța.

COMVEX este singurul terminal pentru operarea mărfurilor solide vrac din arealul Mării Negre ce are posibilitatea de a acosta nave tip “cape size” de mare capacitate (până la 220.000 tdw), având un front de descărcare la cheul maritim format din 5 dane cu o lungime totală de 1.100  metri și adâncime a apei cuprinsă între 13 și 18,5 metri. De asemenea, Terminalul beneficiază de o bună poziție geografică având acces la rețeaua de căi navigabile ce include Dunărea.

Datorită localizării și posibilității excelente de acces către zonele industriale ale Europei, COMVEX oferă furnizorilor de materii prime din Australia, Brazilia, India, Africa, SUA și Canada, posibilitatea de a livra “just in time” materiile prime către zonele industriale din România, Ungaria, Austria, Ucraina, Bulgaria și Serbia.

Pe lângă Terminalul de Minerale existent, COMVEX a dezvoltat un Terminal de Cereale în Dana 80, pe o suprafață de aproximativ 60.000 mp. Locația oferă avantaje logistice importante, respectiv: cea mai adâncă dană din Marea Neagră, vecinătatea cu terminalul de barje (proximitatea cu Canalul Dunăre-Marea Neagră), pentru transport fluvial din țările limitrofe Dunării, acces direct și ușor la calea ferată, distanță scurtă și acces direct la autostrada A2. Astfel, COMVEX poate oferi/oferă producătorilor de cereale din România, Ungaria, Serbia, Bulgaria posibilitatea livrării producției obținute pe nave de mare capacitate, 100.000 – 120.000 tdw.

Suprafaţă totală (ha)
Capacitate max (tdw)
Lungime dane (m)
Adâncime max (m)

BLU Code

Certificări